понеделник, септември 23, 2019

Бананов сладолед с орехи пекан




Зимата си замина вече, тук в южното полукълбо и новодошлата пролет донесе първите жеги със себе си.



Затова и днешната рецепта е студено-разхлаждаща - много лесен суров бананов сладолед с ядки и лек привкус на кленов сироп.

Рецепта за една порция
/адаптирано от книгата it's all good/

1 добре узрял голям банан
шепа орехи пекан или бадеми или обикновени орехи
1 суп.л. кленов сироп
2 суп.л. бадемово мляко



Бананът се нарязва на тънки парченца, които се поставят на един ред в тава покрита с хартия за печене. Оставя се във фризер за няколко часа да се замрази хубаво. Аз го оставих за една нощ. Смила се в кухненски робот заедно с половин супена лъжица кленов сироп и бадемовото мляко до хомогенна смес. Сервира се с нарязаните ядки и половин супена лъжица кленов сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар