събота, януари 25, 2020

Суперпухкави палачинки



21 часа в източна посока и градусите вече са утроени, а топлите чайове и латета заменени с ледени смутита и сладолед.


Шаловете и топли дрехи отстъпиха място на късите панталони и сандали. Малък е светът и бързо се прескачат сезоните.




Днешната рецепта е от една интересна веган книга, с която се сдобих съвсем наскоро - the global vegan. Палачинките са получават изключително пухкави и меки.


Рецепта за 5 палачинки

150 гр. брашно
1 суп. л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
250 мл бадемово или соево мляко
1 суп.л. кленов сироп или сироп от фурми
1 суп.л. ябълков оцет или оцет от червено вино

Брашното, бакпулверът и солта се пресяват в купа. Прави се кладенче и в него се изсипват млякото, сиропът и оцетът. Всичко се разбърква с телена бъркалка. В намазнен и нагорещен тиган се изсипват по 3 супени лъжици от сместа и се пържи от всяка страна по около минута. Палачинките се сервират с топинги по избор.

2 коментара:

  1. Чудесни палачинки, Дени! Със сигурност ще ги опитам! Благодаря за рецептата! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Сонче! Надявам се да ти харесат! Поздрави

      Изтриване