петък, март 16, 2012

LDN с подзаглавие Пролет в града


Първото е съкращението, което се използва при писане на sms-и, а подзаглавието - понеже не спрях да снимам цъфнали цветя и дървета. А пък това е слънчева и любима песничка, в която се пеят разни не толкова хубави неща за градът от корицата на пътеводителя. 
На този пост съм му лепнала етикет "пътешествия и разходки" и ще го оставя без рецепта и без много сладкодумни приказки /дори и храна не съм снимала, щото време за ядене нямаше много :-)/, но с много снимки от краткото ми размотаване из града, за който не обичам да говоря, а просто обожавам да преживявам... Защото той е като животът - има от всичко по много и всеки сам избира дали да забелязва само това, което го дразни или просто да се забавлява под танцуващите през мъгла и дъждовни капки слънчеви лъчи...


На здрачаване както си вървях из сивите алеи, минаващи спретнато измежду високите, издържани най-вече в стъкло и метал корпоративни сгради на т.нар. city, от далече забелязах изключително миловидно изглеждащ храст, от онези без листа и каквито и да е зеленини по тях, а само с нацъфтели цветове. Тръгнах бързо към него, за да го нащракам хубаво. Приближавайки се ароматът на пролет, идващ от това малко дръвче-храст се усещаше съвсем осезаемо. Застанах плътно до него, отворих капачката на обектива и тъкмо да започна да снимам, почти се сепнах от това, което очите ми видяха - мартеница, вързана на едно от страничните клончета. Така се изненадах, че почти щях да запищя от удивление... то аз кога ли съм виждала мартеница на дърво /освен моята/ в Англия..., пък и точно в city-то :-)...


Понякога имам чувството, че където и да ходя, Италия е винаги на близо...Както казва един италиански икономист - ако италианците събираха по 1 цент от всяко заведение, използващо страната, за да си рекламира бизнеса, Италия щеше да си е решила проблема с външния дълг :-)...

26 коментара:

 1. Дени, благодаря за чудесната разходка :)
  Зареди ме с чудесна енергия :)
  Прегръдки и хубав, слънчев ден!

  ОтговорИзтриване
 2. Ехх, прекрасна разходка направих с твоите снимки!Лондон е една от малкото европейски столици, в които не съм била, но от снимки имам чувството, че го познавам!А твоите, както винаги за много добри - цветята са прелестни, заведенията, и боклукът :), който сме виждали защото неотменно присъства в големия град!Благодаря, че споделяш!Желая ти хубави почивни дни!

  ОтговорИзтриване
 3. Дени, винаги ми е много приятно да разглеждам снимките от твоите разходки! Предоставяш ни богат снимков материал, така че да добием максимална представа за местата и да почувстваме атмосферата, благодаря ти!
  Хубав ден!

  ОтговорИзтриване
 4. Дени, сега още повече искам да посетя Лондон, благодаря за приятната разходка! Храста и мартеничката са много трогателни :)!

  ОтговорИзтриване
 5. Un viaje maravilloso y las fotos espectaculares,felicitaciones por este maravillo post,abrazos husg,hugs.

  ОтговорИзтриване
 6. Много хубава виртуална разходка ни спретна, Дени! Лондон е едно от местенцата, които винаги съм искала да посетя. Бих се радвала, ако в близко бъдеще ми се отдаде възможност да отида до там, много искам... ей така, да си подскачам като мацката в клипа по разни странични улички, далеч от туристическите тълпи и да видя истинския живот и непринуденото в това място. Ще ти се обадя задължително, може да си спретнем среща на по бира на някое готино местенце ;)
  Бон уикенд ти пожелавам и слънчево настроение!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Знаеш ли колко много ми харесва идеята ти?! :-) Бих се радвала да се видим на по кой каквото пие, така че като решиш да планираш пътуване насам, прати известие!:-)
   Хубава неделя от мен!

   Изтриване
  2. Благодаря ти и за песничката! Много ми хареса :-)

   Изтриване
 7. Прекрасни фотоси!Не мисля да имам път към Лондон,но все пак никога да не казвам никога!Знае ли се?
  И мен дръвчето с мартеничката ме трогна! И ние тези дни трябва да си търсим дръвче за да си ги закачим,и сигурно ще бъде някое маслиново или портокалово и ще му направя снимка.
  Приятни почивни дни и една топла прегръдка!

  ОтговорИзтриване
 8. Благодаря на всички за коментарите! Винаги се радвам да прочета споделени впечатления от моето т.нар. творчество :-)! Надявам се, че прекарвате един прекрасен уикенд!
  Поздрави

  ОтговорИзтриване
 9. Дени,
  сега ме мързи да се върна да ровя в блога ти, ма май в началото беше споменала, че ще правиш само и единствено сладкиши тук ( дано не бъркам, че ти ги го казала). Та да ти кажа, че безкрайно се радвам, че си променила позицията си и ме разходи из този хубав твой град, дето така си мечтая да посетя;) Благодаря за прекрасните снимки, много харесвам идеите в снимките ти. Дръвчето с мартеничката сигурно доста въздейства като си там. С голямо удоволствие ще гледам и други твяои снимки и ще се разхождам виртуално с теб сред цветята, по улиците и кафенетата;)
  Хубава неделя!

  ОтговорИзтриване
 10. Прекрасни снимки и много хубав блог!

  ОтговорИзтриване
 11. Дени,Дени,невероятно се почувствах! Това, което не си казала с думи си го казала със снимки! Много впечатлителен човек си- то се вижда, в противен случай щеше ли да хванеш-видиш- покажеш всички тези красоти, детайли.Гледайки си казвах тази снимка ми е любима, ами ....те станаха всички!Най-много ми харесеха тези с цветя, пейки...птици... и разбира се сградите- обичам ги тези английски сгради!А мартеницата- представям си как ти е въздействала,след като аз от тук настръхнах...Чудесна си!
  прегръдки

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Бети, емоционалният ти коментар наистина ме развълнува! Благодаря ти за тези думи, мила!
   Поздрави

   Изтриване
 12. Деничка, благодаря ти за виртуалната разходка!:)


  Прегръщам те!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Прегръдки и от мен, мила Леви!
   Аз ти благодаря за посещението :-)

   Изтриване
 13. Дени, слънчице! Честита пролет, мила! Прекрасна виртуална разходка! Прекрасни снимки, както винаги тук е много приятно! Благодаря ти!!! Пожелавам ти много слънчеви дни, радостно настроение и много пролетни емоции! Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 14. Дени, толкова много снимки си направила! Разкошна пролетна разходка из Лондон ни подаряваш! Много благодаря за прекрасното настроение, което блика от целия пост!
  Честита пролет и все така зареждащи публикации:)))Усмивки:)))

  ОтговорИзтриване
 15. Дени, пиша повторно под тази изключителна публикация защото искам да те поздравя с настъпването на пролетта и с изключителното ти гостуване при Мариянака! Желая много ти много свежо настроение и усмивки, да ни радваш с твоите артистини публикации!

  ОтговорИзтриване
 16. Благодаря ви много за пролетното отбиване и пожелания!
  Честита пролет и от мен! Нека новият сезон бъде много слънчев и прекрасен!

  ОтговорИзтриване
 17. Дени истинско удоволсвие е да зърна Лондон през твоите очи, различен и много реалистичен! Обичам този град и се надявам много скоро отново да го посетя :)
  Честита пролет и много здраве и усмивки!

  ОтговорИзтриване
 18. Отговори
  1. Благодаря ти за напомнянето! Аз пак съм се отнесла... може би е от жегата :-)

   Изтриване
 19. Дени,направо не усещах как влизам от един колаж в друг.
  Уникална разходка ни поднесе и толкова някак близка и естествена,направо ни пренесе в Лондон с тези снимки!
  Хубаво,пролетно настроение ти пожелавам!

  ОтговорИзтриване
 20. Страхотна презентация на любим мой град,Дени ! Лондон е точно такъв какъвто съм запомнила !:)

  ОтговорИзтриване