четвъртък, април 23, 2015

Таханови бисквити без захар първи тип








































Тези бисквитки са подготовка за едни други бадемово-таханови бисквитки с кленов сироп, които ще бъдат тема на следващата ми публикация. Няма да пища рецептата, понеже я има на български език в блога на Дани.


Моята версия е за тесто с обикновено бяло брашно, понеже това имаше вкъщи, а и рецептата позволява експериментиране с различни видове брашна. Бисквитките не съдържат захар, млечни продукти и яйца и се приготвят за десетина минути, а могат да бъдат изядени и за по-кратко време :-).


5 коментара:

  1. Здравей Дени, много ми харесват бисквитките ти. Би ли написала, какъв тахан използваш?

    Поздрави
    Ина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, отново, Ина! Благодаря ти за въпроса. Използвала съм обикновен сусамов тахан. Тук правят разграничение между светъл (от белен сусам) и тъмен (от небелен сусам) - аз съм използвала светъл, който е почти същия като този, който продават в Билла, а него съм опитвала съмо веднъж, когато си идвах в България преди година. Има и трети тип тахан - той е доста скъп и не знам дали става за приготвяне на сладкиши - прави се от суров, необработен сусам и има много силен, леко горчив вкус. Може да се разходиш и из био магазините да видиш те какво предлагат, но за готвене не бих ти препоръчала някакъв много скъп тип. Поздрави от мен

      Изтриване
  2. Сигурна съм, че изчезват бързо, дори се учудвам, че си успяла да ги снимаш:))) Великолепни са! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Успях - с бисквита в едната ръка и апарат в другата :-)

      Изтриване
  3. Да-да! И аз съм ги правила, ма както викаш-трудни ми бяха за документиране- изчезнаха!
    Сега чакам и следващото от тип 2;)
    Поздравче, Дени!

    ОтговорИзтриване