четвъртък, август 16, 2018

Шоколадови трюфели с лешници и сушени плодове


Аз оставам на какаова вълна, с астрономическите количества какао и шоколад, които се крият из шкафовете на кухнята. Тези се приготвят изключително бързо и за разлика от класическите трюфели, няма нужда да се оформят на топчета и по отделно да се овалват в какао. 

Рецепта
(адаптирана от the new vegan)

1 суп.л. кокосово масло или зехтин екстра върджин
100 гр. черен шоколад, натрошен
1 суп. л. захар или сироп от агаве
2  суп.л. сусамов тахан
щипка сол
30 гр. нарязани на едро сурови лешници
30 гр. сушени червени боровинки или стафиди
какао на прах за поръсване

Кокосовото масло се разтапя на умерен огън в малка тенджерка. Ако се използва зехтин, няма нужда от разтапяне. Добавя се натрошеният черен шоколад и се оставя да се разтопи на слаб огън.




Добавят се сиропът от агаве или захарта, таханът и солта и се разбърква с телена бъркалка.



Накрая се прибавят лешниците и сушените плодове и всичко се разбърква с лъжица.




Продълговата форма за кейк се постила с хартия за печене и сместа се изсипва.



Оставя се в хладилник за една нощ. Поръсва се с какао и се нарязва на парчета преди сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар