Много приятен и почти здравословен кейк /защото все пак съдържа захар/ от блога на Дани. Съдържа ябълково пюре, което по принцип в рецепти се използва като заместител на яйца и мазнина. Рецептата няма да я повтарям само ще отбележа, че лешниците замених с орехи пекан понеже това се намира в контейнера ми за ядки.
Не съм слагала топингите, които със сигурност са изкусително вкусни, защото експериментирам със здравето си напоследък и съм се сложила на растителна диета.
И въпреки липсата на шоколадов сос, кейкът все пак трябва да се сложи в хладилник да се стегне след като се охлади след печенето.
Дени, със сигурност е станал много вкусен и ароматен сладкиш!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти още веднъж за рецептата, Дани! Поздрави и от мен
ИзтриванеОбожавам аромата на сладкиши с ябълки през есента. сигурна съм, че е много вкусен, имайки предвид кой е източника:). Чудесен е твоят вариант, Дени! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНаистина се получи ароматен кейк и здравословен. Поздрави и от мен, Кате!
ИзтриванеДени,
ОтговорИзтриванепрочетох с интерес рецептата, но не ми стана ясно какво е това демерара - 3/4 ч.ч.Не съм чувала или виждала какво е това.Може би знам за какво става въпрос, но не знам,че това е името.Чудесен сладкиш се е получил.Но и аз ще прескоча шоколад и сметана.
Поздрави сърдечни !
Ели, мерси за въпроса! Аз съм забравила да спомена за захарта - демерара е вид кафява захар, аз използвах вместо това бяла захар. Ако не консумираш захар, може да замениш с по-малко количество мед или кленов сироп. Чувала съм, че най-здравословен е сиропът от фурми, но не съм виждала да се продава по нашите ширини. Ти си креативна и може да замислиш някакъв по-здравословен топинг. Поздрави и от мен!
Изтриване