понеделник, октомври 21, 2019

Един дъждовен уикенд в МелбърнПуловерите ще си опаковам, шал ще взема, ботушите, чадър... бодитата, може би, е не съм тръгнала за Гренландия. Все пак отивам на юг. Тук не само сезоните ами и климатът е на обратно, колкото по на юг се пътува, толкова по-студено е времето. От кога не съм била на 16 градуса, не помня как се усещат....


И потеглихме, към най-европейския от австралийските градове. Място с особена атмосфера, където изтокът и западът се срещат в екзотична прегръдка.


Тълпата жужи от смесица от европейски и азиатски езици, а центърът - осеян със сгради от 19ти век, сгушени в полите на бляскави небостъргачи.Два дни, изпълнени с много студ, дружелюбни хора и обиколки по музеи и типичните за града миниатюрни кафенета, в които се чувстваш така сякаш си на гости в нечий хол.
 

9 коментара:

 1. Благодаря за хубавата разходка, Дени.
  Красив град и чудесни снимки!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. И аз благодаря за прекрасната разходка, Дени! Австралия като цяло ми е голяма мечта. Някой ден, може би и аз ще се разходя по тези приказни улички. Целувки!

  ОтговорИзтриване
 3. Момичета, благодаря ви за коментарите! Поздрави и целувки!

  ОтговорИзтриване
 4. Ех, тези твои снимки, Дени! Усетих примесът на различни култури, но пък ми допадна, някак в синхрон е всичко. Благодаря за споделената разходка! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Кате! Радвам се, че ти е харесала разходката! Поздрави

   Изтриване
 5. Страхотно се разходих с теб:) Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 6. Снимките са прелестни!!!Яна

  ОтговорИзтриване