сряда, октомври 09, 2019

Бананови мъфини с фурми и тиквени семки



Тези мъфини не са много сладки като десертните мъфини и това ги прави добра идея за закуска. Също така не съдържат животински продукти, както последната една дузина от рецепти, които публикувам тук. Така че, който експериментира с диети или постове може да се поглези.

Рецепта за 6 мъфина
/адаптирана от книгата it's all good/

1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1 добре узрял банан, намачкан
1/4 ч.ч. зехтин
1/3 ч.ч. кленов сироп
1/3 ч.ч. соево мляко
3-4 големи фурми, нарязани на малки парченца
2 суп. л. нарязани тиквени семки

В купа се разбъркват сухите съставки. В отделна купа се разбъркват намачканият банан, зехтинът, кленовият сироп и соевото мляко и всичко се изсипва при сухите съставки. Сместа се разбърква с лъжица.


Добавят се нарязаните фурми и 2 суп. л. тиквени семки и се разбърква отново. Сместа се разпределя в покрита с кошнички форма за мъфини. Поръсват се с допълнително количество тиквени семки.


Печенето е на 200 С за 20 минути.

4 коментара:

  1. ДЕНИ,
    страхотни са тези мъфини.Чудесно изглеждат, ще изпробвам рецептата при първа възможност.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели! Надявам се да ти харесат! Поздрави

      Изтриване
  2. Звучат фантастично вкусни, Дени!

    ОтговорИзтриване