четвъртък, декември 10, 2020

Сладоледен чия пудинг с горски плодове и банани

Дългата ваканция преди следващия семестър вече започна и след почти едногодишна пауза мога да се завърна към любими и креативни занимания. 

Тук от дълго време температурите са около 30 С и тази лятна студена закуска се нарежда чудесно в сутрешното меню. 


Рецепта за 2 порции

(адаптирана от The New Vegan)

2 банана

75 гр. горски плодове по избор

240 мл. ядково или соево мляко

1/8 ч. л. смлян кардамон

1/4 ч. л. канела

1 с. л. кленов сироп или друг подсладител по избор

40 гр. чия

Бананите се обелват и нарязват на филийки и се поставят заедно с горските плодове на един слой в тава покрита с хартия за печене. Плодовете се оставят във фризера от предходния ден. След това млякото, подправките, подсладителя и чията се смилат в блендер. Изсипват се в подходящ съд - стъклен контейнер или буркан и се оставят в хладилника за през нощта. 

На следващата сутрин замразените плодове се поставят в кухненски робот и се смилат до гладка смес. Добавят се към охладения пудинг и се сервират. По желание може да се добавят допълнително замразени горски плодове за украса.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар