Това е адаптация на т. нар. Анзак бисквити - овесени бисквити от Австралия. По времето на първата световна война жените са ги приготвяли за войниците и са им ги изпращали отвъд границите на страната.
Рецепта за 12 бисквити
(адаптирано от the global vegan)
120 гр. брашно по избор
1 ч. л. оризово брашно или от тапиока
100 гр. овесени ядки
60 гр. кокосови стърготини
80 мл зехтин
80 мл мед или кокосов сироп или кленов сироп
Брашната се пресяват и се добавят овесените ядки и кокосовите стърготини.
Медът и зехтинът се поставят в малка тенджерка на средно силен огън и се оставят да заврят. Снемат се от котлона и се прибавят към сухите съставки. Всичко се разбърква до хомогенност.
Оформят се 12 топчета и се поставят в две тави на разстояние едно от друго. Пекат се 12 минути на 170 С с вентилатор. Оставят се да изстинат в тавите за около половин час преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар