/от rawfoodkitchen/
12 добре узрели смокини /около половин килограм/
1 суп. л. сурово или обикновено какао
щипка сол
пресни листа мента за декорация, по желание
Ако смокините са домашни може и да се смелят без да се белят като трябва да се отрежат опашчиците. В противен случай, ако са с неясен произход /купени от магазин или пазар/ е добре да се почистят. Поставят се в кухненски робот с щипка сол и малко вода по желание и се пюрират. Две трети от сместта се прехвърля в купа. Към останалата част се добавя какаото и се смила отново.
Дени, прекрасно предложение!
ОтговорИзтриванеНе съм останала с впечатление, че си "мързелив готвач", но виж как човек може да се поглези много бързо!
Поздрави и хубава сряда!
Мързеливия готвач му е намерил цаката!:) Дени, разби ме с това изречение! Явно трябва да се учим от мързеливите, пък ние все нагоре гледаме!:):):). Както си го сервирала ми идва да се настаня и да почна едно мързеливо хапване... Поздрави, Дени и благодаря за усмивките!
ОтговорИзтриванеСемпло и изключително вкусно, Дени! Какво улеснение само за мързеливите дни. Снимките са впечатляващи! Поздрави и много усмивки през днешния ден! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, Деничка.Ще се възползвам от идеята, че нещо времето все не стига:)
ОтговорИзтриванеВпечатлена съм от снимките. Страхотни са:)
Прегръдки:)
Дени, както правя разни заврънгулени нещенца, така обичам и такива рецепти тип раз-два-три, им казвам аз.Когато се влага повече време в едно нещо,е хубаво да имаш и такива рецепти-хем полезни, хем бързи и най-вече вкусни!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна десерта ти!
Поздрави!
А снимките ти са не-ве-ро-ятни!
ПРегръдки!
Интересн десерт ...имам щастието да ми се намира в градината огромна смокиня с изобилна реколта :) ...ще опитам десерта ти ,Дени ! Снимките ти са винаги страхотни ! Комплименти най - искренни !
ОтговорИзтриванеЧао ,Дени и хубава вечер !
Да, спомням си публикацията ти за смокиновото дърво :-). Надявам се да ти хареса!
ИзтриванеБлагодаря ти, Ив!
Поздрави
Дени , десертът ти е неустоимо вкусен и бърз, а снимките ти отново са невероятни!При първа възможност ще се пробва и у дома.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дени,
ОтговорИзтриванение имаме една бебе-смокинка в двора, но тази година даде само едно плодче;) Надявам се догодина да е по-благосклонна и да си направя такъв полезен десерт;) Снимките ти ме побъркват просто!
Хубава неделя ти желая!
Дени, изкушаваш ме с любим плод!За съжаление само спомен от детството при южната ми баба:(. Сега трудно намирам на пазара, само за около 1-2 седмица ги има!Поздравления, но ми се струва , че залиташ само към диетични десерти?! Или се заблуждавам?! Хубава нова седмица ти желая, да се наслаждаваш на нови вкусни десерти!
ОтговорИзтриванеСнимките са пак страхотни,Дени,както и десертчетата ти!
ОтговорИзтриванеА каква е целта на щипката сол?
Хубав ден!
Щипката сол подсилва аромата на основните продукти, често срещана добавка в рецепти за десерти и сладкиши.
ИзтриванеДа,в печива срещам често наличието на щипката сол,което също ме е озадачавало с каква цел е,при условие,че вкуса не се нуждае от нея,но явно е свързано с аромата,ще го имам предвид,Дени!
ИзтриванеЗнаеш ли, Роси, аз също често се чудех разни минимални на пръв поглед детайли за какво са посочени в дадена рецепта, но тенденцията в съвременната любителска кулинария /говоря за готвене в домашни условия :-)/ е храната да се приготвя с по-голяма точност и прецизност. Нещо като част от всеобщия стремеж за постоянно повишаване на качеството във всички сфери на живота :-) Не много по темата за щипката сол, но аз все ще намеря някаква връзка, четейки между редовете :-)
ИзтриванеХубава седмица от мен!
Дени,
ОтговорИзтриванестрахотен, много лесен десерт със смокини.Ще го направя още тази седмица стига да намеря смокини.Много, много ги обичам особено ако са хубаво узрели.Чудесно предложение за сезона.
Поздрави !
Дени,
ОтговорИзтриванестрахотен, много лесен десерт със смокини.Ще го направя още тази седмица стига да намеря смокини.Много, много ги обичам особено ако са хубаво узрели.Чудесно предложение за сезона.
Поздрави !
Много се радвам, Ели! Тази рецепта е наистина много лесна и според сезона :-) Поздрави!
Изтриване