Рецепта за 13 - 14 бисквити
(от Vegan Richa)
1/3 ч. ч. бадемово масло или друг тип ядково масло по избор
1/3 ч. ч. кленов сироп
1/4 ч. ч. зехтин
1 суп. л. ябълково пюре *
3/4 ч. ч. брашно **
1/3 ч. ч. бадемово брашно***
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. морска сол
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. смлян кардамон
За овалване
3 суп. л. кокосова захар
1/4 ч. л. смлян кардамон
* Остатъкът от пюрето може да използва за приготвянето на палачинки.
** Аз използвах 2 части пълнозърнесто и 1 част бяло брашно.
***Имах само половината от количество и затова смелих орехи пекан и добавих тях.
В купа се смесват до хомогенност първите четири съставки.
Сухите съставки се смесват в отделна купа и се добавят към течните съставки. Всичко се размесва с лъжица. Аз добавих накрая допълнително една супена лъжица брашно, понеже тестото беше по - лепкаво. Купата се оставя в хладилник за 20 минути.
Междувременно се смесват захарта и кардамона за овалване - в плитка чиния или малка купичка. Тава се покрива с хартия за печене.
От охладената смес се оформят топчета. Овалват се в захарта и кардамона, поставят се в тавата на разстояние едно от друго и се притискат с пръсти, за да станат леко плоски.
Пекат се на 175 С с вентилатор за 10 - 12 минути. Бисквитите се оставят да изстинат за поне 15 минути преди да се махнат от тавата, иначе започват да се ронят и трошат. Могат да се съхраняват в кутия за 2 - 3 дни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар