Рецепта за 2 порции
(адаптирана от The New Vegan)
2 банана
75 гр. горски плодове по избор
240 мл. ядково или соево мляко
1/8 ч. л. смлян кардамон
1/4 ч. л. канела
1 с. л. кленов сироп или друг подсладител по избор
40 гр. чия
Бананите се обелват и нарязват на филийки и се поставят заедно с горските плодове на един слой в тава покрита с хартия за печене. Плодовете се оставят във фризера от предходния ден. След това млякото, подправките, подсладителя и чията се смилат в блендер. Изсипват се в подходящ съд - стъклен контейнер или буркан и се оставят в хладилника за през нощта.
На следващата сутрин замразените плодове се поставят в кухненски робот и се смилат до гладка смес. Добавят се към охладения пудинг и се сервират. По желание може да се добавят допълнително замразени горски плодове за украса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар