петък, август 03, 2012

Средиземноморската страна на Англия



































































/от къщата музей на Barbara Hepworth:/













































 




магазинът за платове














41 коментара:

  1. Чудесни снимки! Съпреживавах всичко докато го разглеждах! Благодаря!Яна

    ОтговорИзтриване
  2. Дени , направо ме изпрати в рая с чудесната атмосфера и снимки ! А и така хубаво си го разказала ,че четох и исках да има още и още :) ! Нямах представа за тази част на Англия и ти благодаря за разходката !
    Поздрави на приятеля италианец и има право човека ,че ястията трябва да се хапват там от където идават ...все едно аз да кажа ,че мусаката ми има вкуса на тази която правя в Б-я :) !
    Хубав петък и слънчев уикенд !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз нямах представа, че има толкова слънчеви и привлекателни места в тази страна. Така добре се чувствах там, че никак не ми се връщаше обратно при скучните постройки с червени тухли:-).
      Вече съм казала едно чао на моя човек :-)
      Хубав остатък от седмицата, Ив!

      Изтриване
  3. Трябваше да се върна още веднъж!!!!Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милия коментар, Яна! Завръщанията са винаги добре дошли :-)

      Изтриване
  4. Дени, разкошни снимки, благодаря за разходката, връщам се трети път да се насадя на снимките и атмосферата!
    Поздрави и чуден уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ева! Радвам се на повторните връщанията винаги :-)
      Хубав остатък от седмицата!

      Изтриване
  5. Дени,благодаря ти!
    Чудесни снимки, и атмосфера! Усмихнах се при коментара за сконите, това за клотид крема го знам за двете области. Имам удоволствието да съм пробвала от различни ферми от този страхотен крем/масло/сметана..:) И аз от дете обичам чая с мляко, чак по-късно розбрах, че така го пиели англичаните...Размечтах се при снимката на магазинчето с разни дреболиики...Чудех си какво има в онези торби на Теско по стълбите на някакво жилище...Времето е страхотно и местата, на които си била са страхотни , и типично с много цветя, от сестра ми знам, че те обичат цветята... и тези чисти и свежи зелени поля и вратите, които си снимала,обичам врати...и онова мини шкафче със сърчицата, сладки дреболийки, носещи атмосфера и уют...и къщичката за птици..Морето- въпреки, че знам ,че е студено, толкова чисто,усетих аромата му..
    Дени, благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спомням си, че беше направила преди време публикация за въпросната кремообразна сметана :-).
      Радвам се, че харесваш снимките! Торбите от Теско ги забелязах чак след като се прибрах вкъщи и започнах да селектирам албумите :-) Градинарството е с почти екзистенциална важност по тези места :-)Инак крачетата ги потопих в морето вечерта преди да си заминем... и водата беше ледена :-) А и на плаж, както се вижда, е най-добре да се ходи с палатка или защитен параван :-)

      Изтриване
  6. Дени, невероятно усоволствие ми достави!
    Всеки път си избирах снимка фаворит, но все я сменях!
    Чудесни мигове и места си запечатала!
    Наистина сякаш си на друга планета!
    Радвам се, че си в групата на любителите на джинджифил!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани! Регионът е наистина впечатляващо различен. Не съм обикаляла много из страната, но и малкото места, които съм посетила досега имат толкова различна атмосфера, дори и отделни градове в рамките на едно графство си имат свой облик и идентичност...
      От джинджифила в ястията, които опитах, съм меко казано очарована :-)
      Поздрави

      Изтриване
  7. Ти си великолепен фотограф, усмихнах се, замечтах се, леко се просълзих, пак се усмихнах, казах уау и така в различна поредност до края. Благодаря и прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Павлинка! :-) Съвсем не съм имала намерение да предизвиквам сълзи с този пост... усмивкитe накрая обаче са по-важни :-)
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  8. Дени, направо те признавам за царица на разходките. Както винаги разкошни места, снимки и разказ! Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Петя!:-)
      Хубав остатък от седмицата!

      Изтриване
  9. Божеее!
    Наистина си видяла красотата около себе си Дени, даже и в стръкчето коприва!
    Романтичка!Обичам такива хора!
    Силна прегръдка с благодарност за великолепната разходка в снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти много за този коментар :-)
      Прегръдки и поздрави!

      Изтриване
  10. Дени, Дени, останах без думи! Невероятни снимки! Уловила си прекрасни неща и си придала очарование на други! Харесва ми да идвам тук и винаги ми е приятно да чета и разглеждам публикациите ти! Благодаря ти и за днешната разходка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Винаги си добре дошла, Кенди!
      Много ме усмихва коментарът ти!:-)
      Поздрави

      Изтриване
  11. Дени, четох цялата ти разходка и се наслаждавах на снимките ти още онзи ден, но полсе не намерих време да ти благодаря за хубавата разходка. Чудесни снимки (as usual), особено онази с лодките, дето все едно са акустирали там на прилив, а сега е отлив;) Как става тази работа? Също много ми хареса онази с мацката с колелото, по -скоро маркировката отстрани до нея;)))
    Пак да ни заведеш, ама да смоташ следващият път по една каничка с прословутата сметана, да пробваме и ние за какво иде реч;))


    Хубава нова седмицА И още хубави почивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отливът е много голям и почти навсякъде лодките си седяха на сухо. Продават едни джобни календари за цялата година с датите и часовете на всички приливи и отливи, та да знае човек кога да не плава :-)Навръщане от Фалмут пътувахме с корабче до Труро, но така и не стигнахме заради отлива и ни оставиха в съседния град, та после от там с автобус.
      Това с маркировката хич не го схванах, ама то ще да е от днешната жега :-)
      Благодаря ти и хубав остатък от седмицата!

      Изтриване
  12. Дени,много снимки,много композиции сподели с нас,на два пъти се връщах да си доразглеждам!Всичко е страхотно,а най-много ме радват кичестите петунии!Нашите от тази ужасни жеги вече душа берат,а доста цветя ми прегоряха въпреки поливането.
    Чакам да се почерпя виртуално със скони!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси! Прекалената жега наистина на влияе добре на някои цветя. От както се завърнах така съм се прехласнала по пресните плодове на пазара, че никак не ми е до скони. И тукашните жеги действат положително на всекидневното меню :-)
      Поздрави

      Изтриване
  13. Очарователно, Дени! За пореден път се убеждавам - Кралството си е Кралство(нали съм възпитаник на британската езикова школа, имам си своите симпатии)! :)) Непременно, непременно просто бих посетила тази част на страната... толкова ваканционно и все пак с присъщата английска изтънченост! И много искам да опитам този специален чай и всичко останало и грам не ме е грижа колко стотин процента масленост има сметаната, наистина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Очарователно място, нали? Съвсем точно си го казала... би било наистина чудесно да "отскочиш" до там... С голямо нежелание си тръгнах към къщи и се чудех няма ли начин просто да ме забравят :-) Към сметаната и маслото и аз така подхождам - вкусно ли е, процентите не ме притесняват :-)

      Изтриване
  14. Дени, страхотни снимки и разказ! Винаги ми се е искало в блоговете да виждам повече снимки, тук определено ми се напълниха и душата и очите! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани! И аз съм привърженик на визуалното съдържание пред словесното :-)...някак по-лесно смилаемо е и не отнема време :-)

      Изтриване
  15. Корнуол, разкошно, романтично, винтидж, леко носталгично, прекрасно. Разходка за душата!

    ОтговорИзтриване
  16. Дени, трябва да направиш някой ден сборник пътеписи :) Беше ми толкова релаксиращо, интересно и потапящо в атмосферата да гледам и чета :) Поздравления за положеният труд, защото мога само да си представям колко време ти е отнело преглеждането на снимките и подготвянето на публикацията. Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам за сборник, но все по-често се замислям дали да не изоставя кулинарния блог и да започна пътешественически такъв. Проблемът е, че рядко пътувам и няма да имам достатъчно поводи за публикации :-)
      Благодаря ти, Габи! Аз се шегувах, че повече време съм прекарала работейки по поста, отколкото на почивката. Четирицифреното число снимки определено ми създаде леки главоболия :-)
      Поздрави!

      Изтриване
  17. Голямо удоволствие ми създадоха снимките ти! не знам как си имала търпение с толкова много, но резултата си струва. Тези със сконите и брюлето м...ммм направо ме уцелиха в десятката :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Диди! Търпение+време е добро съчетание ако човек не бърза :-)Радвам се, че сладкишите са ти харесали :-)

      Изтриване
  18. Вчера започнах да разглеждам снимките, но ме прекъсната и успях само на първата една трета да се насладя. Бях сигурна, че това е нещо корнуолско :)) От известно време подмятам на половинката да отскочим там, но май няма да е скоро предвид факта, че е на острова.

    Хубаво лято от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко е далече наистина, а и в пътеводителя пише, че е препоръчително да се разглежда с кола, защото до най-красивите места няма обществен транспорт :-) Инак си струва отскачането ...
      Хубави летни дни и от мен!

      Изтриване
  19. Прекрасна разходка, страхотни снимки:)
    Благодаря ти за доставеното удоволствие, Деничка!!!!


    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  20. Напълниха ми се очите с цветна красота!Невероятно добри кадри!

    ОтговорИзтриване