вторник, септември 10, 2019

Сурови хапки с шам фъстък, тиквени семки и сушени смокини


Рецепта за 10 хапки
/от книгата the new vegan/

90 гр. шам фъстък
50 гр. тиквени семки
100 гр. сушени смокини
1 ч.л. розова вода /по желание/

40 грама от шам фъстъка се пулсират в кухненски робот и се заделят настрана за овалване. Останалите 50 грама шам фъстък и другите съставки се поставят в кухненския робот и се смилат до получаване на смес, която може да се оформя на топчета. 
С помощта на супена лъжица се взема малко от сместа и се оформят топчета, които после се овалват в смления шам фъстък. Поставят с в кутия с капак и се оставят в хладилник да се стегнат поне 1 час.



Няма коментари:

Публикуване на коментар