вторник, септември 24, 2019

Една ароматна кокосова гранола




Рецепта
/адаптирана от yumuniverse/

1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. ядки по избор - орехи, пекан, бадеми
1/2 ч.ч. тиквени семки
1/4 ч.ч. слънчогледови или сусамови семена
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
90 мл. кленов сироп
1/4 ч.ч. стафиди



Всички продукти без стафидите се смесват в купа и се разстилат в плитка тава, покрита с хартия за печене. Според оригиналната рецепта печенето е на 175 С за 20-25 минути, но моята печка е зверски силна /затова и избягвам да пека сладкиши напоследък, вижда се и по броя суровоядни рецепти в блога/ затова пека за 12-15 минути на 150 С. След като гранолата е готова се смесва със стафидите и се съхранява в буркан или друг контейнер за до 2 седмици.


Няма коментари:

Публикуване на коментар