сряда, септември 25, 2019

Овесен кейк с лимонов аромат



Много приятен и почти здравословен кейк от блога на Дани. Съдържа ябълково пюре, което по принцип в рецепти се използва като заместител на яйца и мазнина. Рецептата няма да я повтарям само ще отбележа, че лешниците замених с орехи пекан.





6 коментара:

  1. Дени, със сигурност е станал много вкусен и ароматен сладкиш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти още веднъж за рецептата, Дани! Поздрави и от мен

      Изтриване
  2. Обожавам аромата на сладкиши с ябълки през есента. сигурна съм, че е много вкусен, имайки предвид кой е източника:). Чудесен е твоят вариант, Дени! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина се получи ароматен кейк и здравословен. Поздрави и от мен, Кате!

      Изтриване
  3. Дени,
    прочетох с интерес рецептата, но не ми стана ясно какво е това демерара - 3/4 ч.ч.Не съм чувала или виждала какво е това.Може би знам за какво става въпрос, но не знам,че това е името.Чудесен сладкиш се е получил.Но и аз ще прескоча шоколад и сметана.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, мерси за въпроса! Аз съм забравила да спомена за захарта - демерара е вид кафява захар, аз използвах вместо това бяла захар. Ако не консумираш захар, може да замениш с по-малко количество мед или кленов сироп. Чувала съм, че най-здравословен е сиропът от фурми, но не съм виждала да се продава по нашите ширини. Ти си креативна и може да замислиш някакъв по-здравословен топинг. Поздрави и от мен!

      Изтриване