Рецепта за 8-10 хапки
/от книгата the new vegan/
версия с бадеми
4 големи фурми
4 суп. л. бадемово брашно
1 суп. л. бадемов тахан
или
версия с лешници
4 големи фурми
4 суп. л. смлени лешници
1 суп. л. сусамов тахан
по желание допълнително смлени ядки от съответния тип за поръсване или овалване
Всички продукти се смилат в кухненски робот до получаване на подходяща за оформяне смес. От сместа се оформят топчета и се оставят в хладилник за поне 1 час.
Правила съм подобни хапки, стават много вкусни.Добавям и някои аромати като какао или рошково брашно.За почерпки са идеални и много бързо се приготвят.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни !
Наистина се приготвят много бързо. Аз ги хапвам между основните ястия като огладнея :-) Иначе тук не съм виждала да продават брашно от рожков, а какаото го избягвам понеже не ми влияе добре на кожата, но и двете идеи са хубави. Поздрави и от мен, Ели!
ОтговорИзтриванеВсякакви такива обожавам:). Тези са разкош. Поздрави, Дени!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кенди! Поздрави и от мен!
Изтриване