понеделник, септември 16, 2019

Малък боровинков крем пай



Рецепта за един малък пай
/адаптирано от книгата the new vegan/

за боровинковия компот
125 гр. боровинки
сокът на половин лайм
2 суп. л. кленов сироп

за основата
100 гр. лешници
3 големи фурми, нарязани

за крема
200 гр. макадамия предварително накисната за една нощ във вода
60 мл. кокосова вода
60 мл. сироп от агаве или кленов сироп
сокът на 1 лайм


1/ Първо се приготвя боровинковия компот като всички продукти за него се слагат в малка тенджерка и се загряват на средно силен огън. Оставя се да къкри около 5-6 минути. Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади на стайна температура. Премества се в хладилника докато се приготвя останалата част от пая.



2/Продуктите за основата се поставят в кухненски робот и се смилат докато се получи смес с подобието на пясък. Сместа се прехвърля в тавичка с размери 12х17 см, покрита с хартия за печене. Притиска се с пръсти към основата и стените на тавичката. Оставя се в хладилника докато се приготвя крема.




3/Всички продукти за крема се смилат в кухненски робот до получаването на хомогенна смес. Добавя се една супена лъжица от компота и се пулсира до смесване.



4/Кремът се изсипва върху основата и се заглажда равномерно с лъжица. Отгоре се разпределя боровинковия компот. Паят се оставя в хладилник за поне час да се стегне, но най-добре е да се остави за една нощ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар